Artsen zijn buiten zichzelf over een historische zwangerschap, gebeurt slechts eens in de 480 jaar

Posted on

Uiteindelijk kreeg Alexandra echter vier jongens en een meisje ter wereld.

Verwelkomd via een keizersnee, bleek het de eerste keer in de geschiedenis van de Tsjechische Republiek dat iemand beviel van een vijfling zonder dat de moeder vooraf enige vorm van vruchtbaarheidsbehandeling had ontvangen.

Papa Antonin miste bijna de geboorte, omdat hij vast kwam te zitten in het verkeer. Uiteindelijk slaagde hij er echter in om zijn vrouw te bereiken, op het nippertje.

De jongens heetten Deniel, Michael, Alex en Martin, terwijl het meisje Terezka heette.

Al snel na de geboorte werden zowel moeder als baby’s naar de intensive care gebracht om te herstellen. Uiteindelijk is alles gelukt en konden alle zes gelukkig en gezond naar huis.

Volgens news.com.au legde arts Alena Mechurova uit: “In dit specifieke land registreren we sedert 1949 statistiek van de geboorte en in die tijd is er nooit een vermelding van vijfling geweest. Trouwens, vijflingen worden gemiddeld een keer in de 480 jaar in Tsjechië geboren. ‘

Vandaag is het een paar jaar geleden sinds Alexandra’s unieke zwangerschap, maar het heeft niets van zijn magie verloren. Zie meer in de video hieronder:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *