5 redenen waarom onze manier van opvoeden momenteel in crisis is

Posted on

De Britse nanny Emma Jenner van de realityserie “Take Home Nanny” heeft al lang voor kinderen (en ouders) gezorgd.

Nu deelt ze haar gedachten over waarom moderne ouders tegenwoordig hun kinderen slecht opvoeden. Volgens Emma, in de Huffington Post, zijn er vijf redenen waarom de moderne opvoeding momenteel in crisis is.

1.           We laten onze kinderen de baas zijn over ons

Herken je dit? Je zit aan de ontbijttafel en je geeft je dochter een rode beker, maar ze wil een blauwe. Dus kom je overeind en geef je haar de blauwe omdat je bang bent dat ze boos wordt en begint te huilen.

Volgens Emma Jenner is dat een slechte manier van met de situatie omgaan Waarom zijn we zo bang over wat er kan gebeuren als onze dochter niet de juiste beker krijgt? Wij zijn degenen die besluiten wat er gebeurt in huis, niet de kinderen.

Emma zegt dat we onze kinderen boos kunnen laten worden, maar dat we naar een andere kamer moeten gaan zodat we er niet naar hoeven te luisteren.

Denk daarnaast over wat je kind gaat denken als je altijd inbindt. Als je je laat overlopen, leren ze dat ze altijd alles kunnen krijgen. Het enige wat ze hoeven te doen is boos worden. Dat is voor niemand goed, ook niet voor kinderen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *